Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2017

ΣΤΑΓΟΝΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ


ΣΤΑΓΟΝΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ
Η άνοιξη ξεπρόβαλε μαζί μ' αυτή κι εσύ σαν τον ανθό της πασχαλιάς της μελωμένης μυρωδιάς καρδούλα μου χρυσή... Και πως μπορώ ν' αντισταθώ στο βλέμμα σου το ζωηρό πως να πλαγιάσω μόνος που με σκορπά ο πόνος... Για μια στιγμή θα γίνω εγώ σταγόνα στον ωκεανό για να με ταξιδέψει μερόνυχτα ολόκληρα με την δική σου σκέψη... Δελφίνια να χορεύουνε αστέρια να κεντάνε πέπλο αραχνοΰφαντο με πέρλες και φεγγάρια μικρά και φωτεινά για να σου τραγουδάνε... Τον έρωτα το τρυφερό ντυμένο στο κορμί σου και μ' ένα πέταγμα απαλό να παίρνω το φιλί σου... Μην κλείσεις το παράθυρο μην σβήσεις το λυχνάρι γιατί θα έχουμε χορό την νύχτα αυτή εσύ κι εγώ κι όλα θα έχουν χάρη... Και πριν χαράξει η αυγή πριν τ' αστεράκι να χαθεί το πιο μικρό απ' όλα σταγόνα εγώ θα' χω γενεί στο τζάμι να κυλήσω τ' αγέρι να με πάρει και ύστερα ας σβήσω πάνω στο κύμα του γιαλού με την ανάμνηση του νου πως νιώσαμε το πάθος σ' ονειρεμένο βάθος... Κι αν η σταγόνα δεν μιλά δροσίζει την ψυχή σου δίνει ζωή απέραντη και αύρα στην μορφή σου... Στιχουργός και ποιητής Φραγκοσυριανός Βαγγέλης Βουτσίνος Άγγελος

1 σχόλιο:

 1. Φιλία: Σ’ ευχαριστώ που υπάρχεις κολλητέ!

  Ένα δημόσιο ευχαριστώ σε έναν από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της ζωής μας, τον κολλητό μας φίλο. Η φιλία μας δεν είναι τέλεια. Καμιά δεν είναι, άλλωστε. Και δε θέλω να γίνει. Για μένα είναι ιδανική ακριβώς όπως είναι. Με την αληθινή αγάπη και το ειλικρινές ενδιαφέρον που τη διέπει. Ό,τι πολυτιμότερο απέκτησα τα τελευταία χρόνια και αυτό δεν αλλάζει. Μα πάνω απ’ όλα είναι πραγματική. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Είσαι εσύ και είμαι εγώ. Ο κολλητός μου φίλος, η εξαίρεση στον κανόνα μου. Πόσες αναμνήσεις θα μας συντροφεύουν, καθώς αναπολούμε τα παλιά. Μόνο και μόνο στη σκέψη συγκινούμαι. Και γελάω, όπως μόνο μαζί σου μπορώ.

  Μια φιλία που δεν κλονίζεται από εφήμερα πάθη, ζήλειες, ανταγωνισμό, αλλά ενδυναμώνει το σεβασμό, την αλληλοϋποστήριξη και την εμπιστοσύνη.

  Μόνο το «ευχαριστώ» ηχεί πληρέστερα απ’ όλα. ⋅Σ’ ευχαριστώ που μου έδωσες αυτή την ευκαιρία να σε γνωρίσω. ⋅Σ’ ευχαριστώ για κάθε δευτερόλεπτο γέλιου που μου χάρισες.

  Για ΟΛΑ σ΄ ευχαριστώ. Μα κυρίως, σ’ ευχαριστώ κολλητέ μου που συνεχίζεις να υπάρχεις στη ζωή μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή